Home

Szent ágoston a keresztény tanításról

Árak és vélemények egy helyen! · Szent Ágostonnak, a nyugati egyház legkiemelkedőbb teológusánal egyik alapműve ez. Mind a középkori szerzők, mind a humanisták, mind a teológia és a Szentírás-magyarázat iránt érdeklődő modern olvasók körében rendkívül népszerű munkáról van szó, amly magában foglalja Ágoston teológiarendszerének alaptételeit, sokak által. Szent Ágostonnak, a nyugati egyház legkiemelkedőbb teológusának egyik alapműve ez. 3 900 Ft 2 500 Ft 1 900 Ft 3 600 Ft 6 900 Ft Hívjon az árért vagy válasszon a listából! Kereső. Kategóriák. Az Ön kosara pillanatnyilag üres.. Szent Ágoston - A keresztény tanításról. Kairosz Kiadó, 2002320 oldalISBN: 9639302619 . Részletes leírás » Megosztás: Értékeld elsőként. 2 500 Ft. Termék ár: 2 500 Ft . Ár figyelése . Elfogyott. Részletes leírás . Szent Ágostonnak, a nyugati egyház legkiemelkedőbb teológusánal egyik alapműve ez. Mind a középkori.

A keresztény tanításról · Szent Ágoston · Könyv · Mol

Magiszter, könyv, Könyv webáruház, Levéltári kiadványok. Az Ön kosara pillanatnyilag üres Szent Ágoston Szent Ágoston A Keresztény Tanításról. Legközelebbi ingyenes személyes átvételi pont. megrendelem ide . elfogyott . Hasonló cimű könyvek. Horváth Kandid. A Pannonhalmi Szent Benedek-Rend Budapesti Katolikus Szent Benedek Gimnáziumának évkönyve az 1939-40 A keresztény tanításról könyv - Szent Ágoston - Szent Ágostonnak, a nyugati egyház legkiemelkedőbb teológusánal egyik alapműve ez. Mind a középkori szerzők,... A keresztény tanításról könyv ára: 1378 Ft - Szent Ágoston Régikönyvek, Szent Ágoston - A keresztény tanításról - Szent Ágostonnak, a nyugati egyház legkiemelkedőbb teológusánal egyik alapműve ez. Mind a középkori szerzők, mind a humanisták, mind a teológia és.

Szent Ágoston: A keresztény tanításró

A nyugati egyház legkiemelkedőbb teológusának egyik alapműve ez Szent Ágoston egyik, rendkívül népszerű alapműve. Különlegessége a negyedik könyv, amelyben Ágoston az egyházi szónonok számára ad tanácsokat, megalkotva a keresztény retorika kézikönyvét. Az új magyar változat az 1944-ben megjelent, immár elérhetetelen fordítás figyelembe.. Szent Ágoston a keresztény tanításról. Szent Ágoston egyik, rendkívül népszerű alapműve. Különlegessége a negyedik könyv, amelyben Ágoston az egyházi szónonok számára ad tanácsokat, megalkotva a keresztény retorika kézikönyvét. Az új magyar változat az 1944-ben megjelent, immár elérhetetelen fordítás figyelembe.

Szent Ágoston - A keresztény tanításról Extreme Digita

Hippói Szent Ágoston (latinul: Aurelius Augustinus) (Thagaste, Észak-Afrika, 354. november 13. - Hippo Regius, 430. augusztus 28.) hippói püspök, egyházatya, filozófus.Az észak-afrikai Thagastéből származó Aurelius Augustinus az egyik legbefolyásosabb nyugati egyházatya. Vele kezdődik a filozófia antropológiai fordulata.. Szent Ágoston a kereszténység egyik. Szent Ágoston: A Teremtés könyvéről a manicheusok ellen, (De Genesi Contra Manichaeos), ford. Heidl György, Paulus Hungarus - Kairosz kiadó Budapest, 2002; Szent Ágoston: A keresztény tanításról (De Doctrina Cristiana), ford. Böröczki Tamás, Paulus Hungarus - Kairosz kiadó, Budapes Találja meg webáruházunkon régen keresett antik könyvét! Webáruházunkon antik könyvek árusításával foglalkozunk! Látogassa meg weboldalunkat Szent Ágoston A KERESZTÉNY TANÍTÁSRÓL A trópusok ismerete szükséges . III/40. A képzett embereknek tudniuk kell, hogy szerzőink is használták mindama kifejezési módokat, melyeket a grammatikusok görög szóval trópusoknak neveznek. És pedig változatosabb bőséggel, semmint vélnék vagy hihetnék, kik e téren járatlanok, vagy csupán más forrásokból sajátították el. Bevezetés Előszó TARTALOM ELSO KONYV. l. Az Irás tárgyalásának alapJa II. Mi az a dolog és mi az a jel? JII. A dolgok felosztása . IV. Mit jelent élvezni V. A háromsze

Szent Ágoston: A keresztény tanításról (Szent István

A keresztény tanításról Szent Ágoston pdf letöltés You confused overcome spare time wanted for what? Well, now you do not confuse the issue of the answer is to read the book A keresztény tanításról Online besides A 397-es Karthágói Zsinat a kánonba helyezte [2], és a doctor gratiae (a kegyelem doktora), Szent Ágoston (354 - 430) műve, A keresztény tanításról II. kötete 8. fejezetének 13. szakasza is a Szentírás részének tekinti. [3

A keresztény hit védelmezőit apologétáknak (hitvédők) nevezzük. Az egyházatyák közül a legjelentősebb Szent Ágoston (Aurelius Augustinus, Legfontosabb művei: A szabad akaratról (388/395), A keresztény tanításról (397/426-427), Vallomások. 7 szent áGOstOn: A keresztény tanításról, i. m. II, 35. 53. állapítja meg Szent Ágoston. A gondolkodás és a megértés annak platóni dialektikus értelmében az igaz dolgok megismerését jelenti, s ezt segíti a dialektika, ami a dolgok termé-szetét tárja fel. A kijelentésekből adódó következtetések szabályai pedig ön Szent Ágoston - A keresztény tanításról Szent Ágostonnak, a nyugati egyház legkiemelkedőbb teológusánal egyik alapműve ez. Mind a középkori szerzők, mind a humanisták, mind a teológia és a Szentírás-magyarázat iránt érdeklődő modern olvasók körében rendkívül népszerű munkáról van szó, amly magában foglalja.

Szent Ágoston: A keresztény tanításról (Kairosz Kiadó

1. Bevezetés. 2. Szent Ágoston: A keresztény tanításról. Első könyv, Kairosz, Budapest, 2000, 39-80. 3. M. Heidegger: Fenomenológiai Aristotelés. szent Ágoston 2011. Beszédek Szent János evangéliumáról III.: LI-CXXIV. Beszéd. szerk. Ba- Örökségünk) szent Ágoston 2012. A keresztény tanításról. városi istván fordításának felhasználásával ford. Böröczki Tamás. Budapest, Kairosz. (Catena sorozat - fordítások) W. Schmidt-Biggemann 2011. Teodícea és tények. Szent Ágoston A keresztény tanításról c. munkájában sorra ismerteti, elemzi, és alkalmasint kritikusan helyreigazítja a Tyconius által kidolgozott szabályokat, és az Isten városáról c. munkájának történelem-teológiája mögött is felismerhető Tyconius hatása. Minthogy a középkorban a hatalmas ágostoni életműből. Szent Ágoston, ez a kiváló egyházdoktor A keresztény tanításról szóló mûvében arra kéri az egyház tanítóit, hogy kerüljenek mindent, ami a hallgatók értelmét felülmúlja. El kell hagyni a túldíszített beszédet, sõt [adott esetben] a szavak sajátos jelentésvilágát is, ha ezáltal jobban el tudjuk érni, hogy. Ágoston, Caloca Cortés, Szt, Agustín (San Juan Bautista de Teúl, Mexikó, Zacatecas áll., 1898. máj. 5.-Colotlán, 1927. máj. 25.): pap, vértanú. - Pappá sztelése után Totaltiche pléb-ján káplán Magallanes Jara Szt Kristóf plnos mellett, és prefektus a szükség-szemináriumban. 1927: az üldözés elől elmenekítette a kispapokat. . Elfogták és a már fogságban lévő.

Magyarország legnagyobb és folyamatosan bővülő digitális periodika adatbázisa, amely a teljesség igényével teszi hozzáférhetővé több száz hazai tudományos és szakfolyóirat, valamint heti- és napilap minden lapszámát. A több millió oldalas szövegállományban történő keresés, továbbá a több száz lap tartalomjegyzékének böngészése díjtalan, a dokumentumok. Egy gondolatmenet Szent Ágoston A keresztény tanításról című művében. (Signes, Prediction and Social Reform. A Development in St. A.'s Treatise On Christian Doctrine Világosság (Clarity) 2002/5-6-7. 187-190.-Lactantius teodiceája és a Teológia dióhéjban (Lactantius' Theodicy and the Epitome) Magya Ez a könyv szakít a hagyományos megközelítéssel, és Szent Ágoston pályájának első szakaszát, beleértve megtérésének folyamatát és korai írásainak teológiai tanítását, abból a szempontból vizsgálja, hogy milyen keresztény teológiai és írásmagyarázati hagyományhoz csatlakozott Ágoston, amikor 386-ban, harminckét esztendős korában visszatért ahhoz a. ( Szent Ágoston, A keresztény tanításról I. könyv 15-16) Arról pedig szó sincs, hogy az igaznak kellene a bűnöstől bocsánatot kérnie azért mert megfedte azt, vagy mert elutasítja a bűnt. Szodoma pusztulása a legkifejezőbb bibliai példa arra, hogy mi Isten válasza, akkor, amikor egy nép már menthetetlenül mélyre süllyedt. [A keresztény tanításról c. munkát Városi István és Böröczki Tamás, Petrarca levelét Kardos Tibor fordításában, a Vallomásokat saját fordításomban idéztem.] Heidl György Forrás: Heidl György blogja Nyitókép. A Mont Ventoux távolról Második kép Szent Ágoston (354-430) Harmadik kép. A Mont Ventoux északi oldal

Szent Ágoston a keresztény tanításró

Szent Ágoston további könyvei. SZENT ÁGOSTON. BESZÉDEK SZENT JÁNOS EVANGÉLIUMÁRÓL I. 2 ajánlat. 3 900 Ft-tól . Szent Ágoston. SZENT ÁGOSTON LEVELEI. 1 ajánlat. 2 720 Ft . Szent Ágoston. Beszédek Szent János evangéliumáról III. - LI-CXXIV. beszéd. 1 ajánlat. 3 200 Ft . Szent Ágoston. A hit és a hitvallás Még nincs termék a kosárban. Fizetendő: 0.00 RO Filozófiatörténet 3. Kötelező olvasmányok: Órigenész, A princípiumokról.Ford. Pesthy M., Kránitz M., Somos R., Budapest: Kairosz, 2003. Porphüriosz. Mégpedig: A napszemű ember 1932, Vérzik a harangok nyelve 1936, Dimidius, drámai költemény 1939, Isten törvényei a világrendben, Értekezés 1941, Áldás a hegytetőről 1942, A két apostoli fejedelem 1943, Szent Ágoston a keresztény tanításról (fordítás) 1944, Ezeket írjuk nektek AC-népszerűsítési sorozat, Hét nap.

A keresztény tanításról Szent Ágoston - Teológia - Szent

Keresztény remekírók, Bp., 1944: a Szent István Társulat könyvsorozata.Szerk.Kühár Flóris. - 1. Az apostoli atyák.Ford. bev. és magy. Kühár Flóris. - 2. Keresztény filozófia 1 Szt. Ágoston: két korszak határán előadás, BBNSF01700 2015. tavasz KURZUSLEÍRÁS A Vallomások c mű alapján van egy jól ismert képünk Szt Ágostonról, de vannak korábbi 'vallomások' is, amelyek a filozófiába való 'megtérésére' utalnak Ennek a hellenista filozófiána 5 útja, Budapest 1961. Szálkáné Gyapay Márta: Gyakorlati retorika, Budapest 1998. Szent Ágoston: A keresztény tanításról, Budapest é.n. Szikszainé Nagy. A keresztény tanításról: Szent Ágoston - Heidl György (szerk.) - Somos Róbert (szerk.) (Kairosz Kiadó) Eredeti ár: 2 200 Ft: Internetes ár: 2 200 Ft (0% kedvezmény) 1 Aranytallér: Tartalom: A szerző művei: Ajánlás: A könyv megvásárlásával az itt feltüntetett mennyiséggel növeli saját aranytallérjainak számát. ban klasszikus művekből vett részletek (pl.: Szent Ágoston: A keresztény tanításról [70-1]; Geoffrey Chaucer-idézet [69]; Kurt Tucholsky szatirikus írása ajó és rossz beszédről [64-7]), infografikák, kortárs írókkal-költőkkel készített interjúk, nyomtatásban megjelent és elhangzott hírközlő és bulvár

Szent Ágoston: A keresztény tanításról (Városi István ford

 1. Szent Ágoston (Augustinus) (354-430) legfontosabb művei: A szabad akaratról; A keresztény tanításról; Vallomások (400 körül); A szentháromságról; Az isten városa. (Ágoston átvette Cicerónak azt a gondolatát, hogy a filozófia legfőbb feladata a boldogság kersése, és a boldogságot Isten élvezetében határozza meg, ami.
 2. A keresztény tanításról. Az ÚSz többértelműsége. A tan elméleti kidolgozása: a teológia. Órigenész (kb. 185-254) Szent Ágoston (354-430) Problémák. Krisztus kettős természete. A szentháromságtan. Az egyházról szóló dogma. Az isteni kegyelem. Viták, ellentétek. A keresztény világ atlasza, 3
 3. dennapi érzelmeinkről is gyakran nyilatkozott a filozófus. Úgy kell imádkoznunk,
 4. Szent Ágoston, A keresztény tanításról, Kairosz Kiadó, Catena fordítások I. Budapest. Gánoczy Sándor - Stefan Scheld, Kálvin hermeneutikája. Szellemtörténeti feltételek és alapvonalak. Kálvin Kiadó. 1997. Általános újszövetségi bevezető könyvek
 5. A keresztény tanítás vizsgálata tudós szemmel. Szeretnék öt rövid támpontot adni arra, hogy a gyakorlatban hogyan oldható fel az a látszólagos ellentmondás, amely a keresztény hitet a tudománytól elválasztja. 1) A biblia szó az ógörög biblion szó többes száma, jelentése könyvek
 6. A keresztény tanításról Szent Ágoston. 2.500 Ft. Részletek. Kosárba. Aranyszájú Szent János. 4.200 Ft. Részletek. Kosárba. Csodák és tragédiák. 2.900 Ft. Részletek. Kosárba. hogy a Szent János Könyvesbolt a nevemet és e-mail címemet hírlevelezési céllal kezelje és a részemre gazdasági reklámot is tartalmazó.

Szent Ágoston katolikus és protestáns örököseinek egy dolgon viszont biztosan nem kell marakodniuk: az egyházatya Szentírás-tanán. Augusztinusz a Bibliát Isten szavának tartotta. A keresztény tanításról (Paulus Hungarus - Kairosz, 2001) c. könyvében Augusztinusz a Biblia magyarázatának elveit fejti ki Ágoston, Szent A boldog életről (részlet) A képzetlenek hitre neveléséről (részlet) A keresztény tanításról Ancsin István: Fundamentális teológia Arabic-English Dictionary of Qur'anic Usage Areopagités, Pseudo-Dionysios: A mennyei hierarchiáról Aristeas levele Philokratéshez. A késő ókor - kora középkor szerzői közül kiemelkedett Szent Ágoston (354-430), aki a De doctrina christiana (A keresztény tanításról) című munkájában - mely a Karoling korban nagy hatású lett -, definiálta egy, a hit által megvilágosított keresztény kultúra körvonalait.[12

Érdeklődés - Szent Ágoston: A keresztény tanításró

 1. A kereszténység a II. században elérkezett a fejlődésben oda, hogy a gyülekezetek között szoros lett a kapcsolat, kompromisszumot kötöttek a hatalommal, és igyekeztek erre a világra berendezkedni. Így kialakult a keresztényi ékesszólás; SZENT ÁGOSTON (354-430) A De doctrina Christiana (A keresztény tanításról) című.
 2. Ágoston -esszé, a Veszedelmes világnézet cím ő cikk, amelyben nemcsak Nietzschét vagy írja A keresztény tanításról cím ő m ővében: Mert legf ıképpen és els ıdlegesen az van , aki 10 ÁGOSTON, Szent, A keresztény tanításról , ford. VÁROSI István és BÖRÖCZKI Tamás, Bp., Paulus Hungarus - Kairosz Kiadó.
 3. Szent Ágoston hangsúlyozta a számok ismeretének fontosságát a bibliai szövegek értelmezésében. Szerinte a keresztény tudósnak ismernie kell a számok jelentését, különben sok misztikus vonás rejtve marad előtte a Bibliában: legalább ama számok értelmét kifejtenék és összeírnók, amelyekről az Írás.
 4. /Szent Ágoston: A keresztény tanításról/ Retorikai ismeretek: klasszikusretorika ókori Róma: lat. arsoratoria - Marcus Tullius Cicero: De inventione De oratore - Marcus Fabius Quintilianus: Institutiooratoria-Pszeudo-Longinosz - Tacitus-Diomédész: Ars grammatica
 5. Szent Ágoston rendjének, amelyhez Luther tartozott, nincs oka ünnepelni a reformáció kezdetének ötszázadik évfordulóját, sokkal inkább van okunk megemlékezni róla. És ezt szeretnénk komolyan tenni, rávilágítva azokra a pozitív szempontokra, melyek a reformációval kerültek napvilágra: az egyén újraértékelése, az.
 6. Szent Ágoston (Hippo, Afrika): Hippo (Észak-Afrika) püspöke, Nyugat négy nagy Egyházatyáinak egyike, Egyháztanító, úgy is hívják, hogy a Kegyelem doktora. Filozófiában és teológiában a legtekintélyesebb Egyházatya. Vitathatatlanul a legnagyobb az Egyházatyák között. Ágoston egyedül, sajátkezűleg mért három nagy eretnekségre teljes vereséget élete.
 7. Szent Ágoston: A keresztény tanításról. Polus Hungarus-Kairosz Kiadó, é.n. 9. Az episztemikus közösségek képviselői, a szakmai egyesületek és a szakterület reprezentatív munkáltatói elvárásainak összhangba hozása a tantárgy tartalmával

Szent Ágoston A keresztény tanításrólcímű művének negyedik könyve például nagyrészt a cicerói elveket eleveníti föl, keresztény kontextusba helyezve. Ugyanebben a korban a retorika másik nagy alkalmazási területe a levélírás elmélete volt. S minthogy a római szövegeket a görög hagyatéknál korábban fedezték. Az ókeresztény irodalom 2-5. század között keletkezett. Nem vetette el az antik műveltséget, hiszen a késő antikvitás szerves része lett a kereszténység is. Nyelve eredetileg a görög volt, később a Római Birodalom nyugati felében a latin kezdett általánossá válni, de a görög megtartotta helyét a keleti részen. Az ókeresztény irodalom sok új műfajt teremtett.

Könyv: Szent Ágoston - Szent Ágoston A Keresztény Tanításró

földje. (A keresztény tanításról) Hiszen, mint siet ugyanott leszögezni: Mindazt, amit az isteni kijelentésekben sem az erkölcsök tisztességére, sem a hit igazságára sajátos értelemben nem vonatkoztathatunk, jelképes értelműnek kell vennünk. De Ágoston már csak összegzője az előző századokban kibontakozó antijudaist Szent Ágoston: A hit és hitvallás. Kolozsvár, 1999 Philip Melanchton: Loci communes 1521. Lateinisch-Deursch, Gütersloh, 1997 Luther Márton négy hitvallása. Budapest, 1983. Zwingli Ulrik: Commentarius vagyis az igaz és a hamis vallás magyarázata 1525. Budapest, 1999 Kálvin János: A Genfi egyház kátéja 1545 A De doctrina Christiana ( angolul : A keresztény tanításról vagy a keresztény tanításról ) egy teológiai szöveg, amelyet Hippói Ágoston írt . Négy könyvből áll, amelyek leírják, hogyan kell értelmezni és tanítani a Szentírást .E könyvek közül az első három 397-ben, a negyedik pedig 426-ban jelent meg

A keresztény tanításról könyv ára: 1378 Ft - Szent Ágoston

 1. t 8 Szent Ágoston, A keresztény tanításról, ford. Böröczki Tamás (Budapest: Kairosz, é. n.), 39. 9 Uo. 50
 2. ket Istennek, Ő jelöli meg megszült fiait a királyságra
 3. Az orvosszentek üzenete képekben - Semmelweis -ill. - 120 p. - kve - 4000 Ft SZENT ÁGOSTON: A keresztény tanításról - Kairosz - 320 p. - (Catena. Fordítások 1.) - fve - 2500 Ft Morális.
 4. (Szent Ágoston) AUGUSTINUS RETORIKÁJA. A klasszikus antik retorika Quintilianus Szónoklattanában érte el a csúcspontot. Az utána következő két évszázadban semmit sem adtak hozzá ehhez a rendszerhez, inkább elvettek belőle, s az újonnan felmerülő igényeknek megfelelően alakítottak rajta. amikor is a kereszténység.
 5. Szent Ágoston: A keresztény tanításról. Polus Hungarus-Kairosz Kiadó, é.n. 9. Coroborarea conţinutului disciplinei cu aşteptările comunităţilor epistemice, asociaților profesionale şi angajatori reprezentativi din domeniul aferent programulu
 6. ket a kÉsŐbbi esztendŐkben is i. 18. szent.
 7. Annyit tekintenek biztosnak, hogy valamikor Kr.e. 200 és Kr.e. 50 között. A 397-es Karthágói Zsinat a kánonba helyezte, és a doctor gratiae (a kegyelem doktora), Szent Ágoston (354 - 430) műve, A keresztény tanításról II. kötete 8. fejezetének 13. szakasza is a Szentírás részének tekinti

Amikor az egyház társadalmi tanításáról beszélünk, ezt több szempont alapján tehetjük meg. Filozófiai hátterét Agustinus Aurelius (Szent Ágoston), Aquinoi Szent Tamás, majd a neotomizmus és a 20. századi perszonalista filozófiáknál találjuk meg. E filozófiai gondolkodás organikus láncolatot alkot Szent Bonaventura Misztikus művei, Bp., 1990, 30-72. Roberto Bellarmino, De ascensione mentis in Deum. Magyarul: Tasi Gáspár (ford.), Elménknek Istenben föl-menetelérül a' teremtett állatok garádichin, Bártfa, 1639. Gábor Csilla, Devóció és nyelvalkotás. Roberto Bellarmino elmélkedő könyvéne A parancsnok egy régi ellensége leveléből értesül róla, hogy egy Agnus nevű keresztény prédikátor működik a városban. Agnus, akit tűzébresztő (Pyrikaios) néven is emlegetnek, nemrégiben támasztott fel egy férfit a halottaiból. Szent Ágoston: A keresztény tanításról; Yasmina Khadra: Kabul fecskéi Keresztény könyvek a belvárosban MEGJELENT: 2014. május 13., kedd | SZERZŐ: Rácz András Az idén huszonkettedik alkalommal rendezik meg a Szent István Könyvhetet, a keresztény szellemiségű könyvkiadók legjelentősebb bemutatkozását . Kereszt medálok webshop ShopAlik . Keresztény ötvözet fülbevalók

A keresztény tanításról - Szent Ágoston - Régikönyvek

 1. A szónoklattan, ékesszólástan vagy retorika (görögül rhétoriké, latinul ars oratoria) a szónoklat tudománya, eredetileg díszes külsőségek között előadott beszédeket, ékes stílusú, nyilvános megszólalásokat jelentett.Később a nem szépirodalmi műfajok elméletét jelentette (prózai írásművek elmélete).Iskolai tantárgy volt a beszéd- és értelemgyakorlat mellett
 2. Szent Ágoston felismerése szerint a hit megelőzi a megismerést. A földi Jézus a maga konkrétságában olyan jel, amely az általa jelzett végtelen valóságra mutat, és ahhoz vezet (ehhez kapcsolódva a De doctrina christiana (A keresztény tanításról).
 3. Szent Tamás: Summa Theologiae ELSŐ KÉRDÉS: A SZENT TANÍTÁSRÓL: HOGY MILYEN, ÉS MIKRE TERJED KI. 1. SZAKASZ: Szükség van-e a filozófiai diszciplínákon kívül más tanításra? Válasz: az emberi értelemmel vizsgálódó filozófiai diszciplínákon kívül szükség van olyan tanításra is, amely isteni kinyilatkoztatáson alapul, mivel: 1) Az embereknek ismerniük kell a célt.
 4. Sághy Marianne, Isten barátai: Szent és szentéletrajz a késő antikvitásban, Bp., 2005, 149-215. 9. A szakmai testületek és a szakterület reprezentatív munkáltatói elvárásainak összhangba hozása a tantárgy tartalmával. 10. Értékelé
 5. Sághy Marianne, Isten barátai: Szent és szentéletrajz a késő antikvitásban, Bp., 2005, 149- 215. 9. A szakmai testületek és a szakterület reprezentatív munkáltatói elvárásainak összhangba hozása a tantárgy tartalmával. A tantárgy összhangban van a Debreceni Egyetem, Pázmány Péter Katolikus Egyete

1 2 3 4 5 6 7. A tantárgyleírás tartalma az alábbi dokumentumok alapján készült: MAB szakindítási útmutató I.2. 87/2015. (IV.9.) Korm. rendelet 53.

Könyv: Szent Ágoston: A keresztény tanításró